Geslaagde editie van het Congres en Forum Publieke Ruimte

! Save the date: Congres Publieke Ruimte, 13 maart ICC GENT !

Het Congres en Forum Publieke Ruimte vond voor de derde en laatste keer plaats in Congrescentrum Lamot in Mechelen. Het dagprogramma was volledig volzet. Onder de aanwezigen waren meer dan 60 verschillende gemeentebesturen vertegenwoordigd maar ook tal van studiebureaus, hogere overheden, overheidsinstellingen, vakfederaties en bedrijven.

Gevarieerd dagprogramma

Het boeiend programma werd door de deelnemers gesmaakt. Plenaire sprekers waren o.a. Leo Van Broeck (Vlaams Bouwmeester), Prof.Dr. Pieter Ballon (VUB), Bart Somers (Burgemeester Stad Mechelen) en trendwatcher Bert Van Thilborgh. Deelnemers konden vervolgens kiezen tussen diverse themasessies in de voor-en namiddag, waaronder een fietstocht langsheen mooie publieke ruimteprojecten in Mechelen. Bekijk hier de sfeerbeelden.

 

Forum Publieke Ruimte

Naast het programma maakten de deelnemers kennis met 14 standhouders op het Forum Publieke Ruimte. Tijdens de plenaire openingssessie gaf elke exposant een 1-minuutpresentatie over het product of dienst dat een belangrijke plaats krijgt in de publieke ruimten van de toekomst. Iedereen die het Forum bezocht maakte ook kans op een van de 30 exemplaren van het boek 'Smart Cities' van keynote spreker Prof.Dr. Pieter Ballon.

 

Prijsuitreiking

In de plenaire slotsessie reikte Infopunt Publieke Ruimte de tiende Prijs Publieke Ruimte uit en de eerste Publieksprijs Publieke Ruimte. De laureaten waren: Spoor Oost (Antwerpen), Kunstkerk Bossuit (Avelgem), De Porre (Gent), Kapucijnenvoer (Leuven) en de Rik Wouterstuin (Mechelen). Elke laureaat ontvangt een grote betontegel met alle informatie over het project en een QR-code om meer achtergrondinformatie te verkrijgen. Gent won voor het eerst de Prijs Publieke Ruimte en de Rik Wouterstuin in Mechelen kreeg de meeste stemmen van het publiek.
Lees het persbericht.

Infopunt lanceert Databank Publieke Ruimte, de referentie voor recente realisaties in België

Tijdens het Congres konden deelnemers voor het eerst de gloednieuwe Databank Publieke Ruimte raadplegen op het Forum. Sinds 2008 geeft Infopunt Publieke Ruimte het Praktijkboek Publieke Ruimte uit. Deze projecten zullen nu ook digitaal raadpleegbaar zijn via de Databank. Blader door diverse categorieën van projecten of zoek via de kaart naar een locatie of project. Tijdens de kennismakingsperiode tot de zomer is de databank vrij toegankelijk voor iedereen. Leden van Infopunt Publieke Ruimte zullen in de toekomst toegang hebben tot aanvullende informatie en beelden. Naast een uitgebreide projectendatabank met goede voorbeelden bevat het platform ook artikels, reportages, productnieuws en actueel nieuws over de sector. De databank blijft in de toekomst aangroeien met nieuwe projecten en geeft inspiratie voor iedereen die bezig is met publieke ruimte.
Bezoek de databank

Elke deelnemer ontving een gratis exemplaar van de jubileumeditie van het Praktijkboek Publieke Ruimte (t.w.v. € 45) en het tijdschrift Publieke Ruimte 'Vooruitkijken'.

Save the date: Congres en Forum Publieke Ruimte op 13 maart 2018 in Gent

Kon u er dit jaar niet bij zijn of was het congres reeds volzet? Noteer alvast met stip het volgende Congres Publieke Ruimte in uw agenda: 13 maart 2018 in Gent, een inspiratiedag voor iedereen die bezig is met publieke ruimte.

Wenst u er als bedrijf of organisatie bij te zijn op het Forum 2018? Neem contact op via kelly.thierens@publiekeruimte.info. U ontvangt dan tijdig de inschrijvingsmail voor editie 2018.