Sierlijke nieuwkomers voor het rozenperk

BEST-Select is een vereniging van Vlaamse sierboomkwekerijen die van prachtplanten een erezaak maken. Ze ontwikkelen soorten van hoge kwaliteit en brengen regelmatig verrassende nieuwigheden op de markt. De cultivars zijn niet alleen mooi, maar ook resistent en duurzaam. In het nieuwe rozengamma van BEST-Select prijkt prijswinnaar Phaedra, maar ook Monia, Arte en Nero zijn fraaie nieuwkomers voor tuinen, borders, pleinen en parken.

 


 Het werk van een kunstenaar
 
Monia is een trosroos die tot vijftig centimeter hoog wordt. De dubbele bloemen hebben een bijzondere uitstraling. Alsof een schilder er liefkozend zijn penseel over heeft laten strijken, heeft elk roze bloemblaadje een donkerroze accent. Dit contrasteert mooi met het gele hart van de bloem. Deze trosroos bloeit de hele zomer door en is bestand tegen de meest frequente rozenziekten. Monia vraagt geen speciale aandacht afgezien van de jaarlijkse snoei en algemeen onderhoud.

 

Uitbundige trosroos

Arte is een zeer opvallende, weelderig bloeiende roze trosroos. Met haar overvloedige bloei verandert ze elke border in een fleurige blikvanger. Arte draagt volle, felroze bloemen en bloeit meerdere keren. Deze roos wordt tot zestig centimeter hoog een is zeer goed resistent tegen meeldauw.


Lage langbloeier
 
Nero ten slotte is een laagblijvende trosroos die dertig tot vijftig centimeter hoog wordt. Dat maakt deze roos bijzonder geschikt voor lage borders. Wanneer de witte bloemen openkomen, hebben ze een vanillekleurige toets. De warme, heldere kleur combineert mooi met bijvoorbeeld het groen van buxus. Nero bloeit de hele zomer door. De bloemen zijn prachtig in elk stadium, van knop tot rijke, volle roos. 
 

Meer info