Septembernummer 'publieke ruimte' weldra in de bus

"Het idee dat een wagen een bezitsstuk is dat voor de deur mag stilstaan, is onhoudbaar" zegt professor stadsplanning Eric Corijn (VUB) in De Morgen. “Waarom zou je zomaar je auto voor je huis mogen parkeren? Ik mag toch ook niet zomaar overal een zitbank plaatsen?” Het pleidooi van Corijn illustreert treffend het spanningsveld tussen publieke en private ruimte. Daarover gaat het septembernummer van het vakblad ‘publieke ruimte’ dat weldra in de bus ligt.

Een schoolspeelplaats die na schooltijd dienst doet als buurtpark? In Gent kan het. In Borsbeek slaan gemeentebestuur en projectontwikkelaar de handen in elkaar om de buitenruimte rond een nieuwbouwproject vorm te geven. En leasingbedrijf DLL legde rond de nieuwe hoofdzetel in Machelen een wilde tuin aan om de biodiversiteit in de omgeving te verhogen. Het zijn allemaal voorbeelden van de boeiende relatie tussen publieke en private ruimte die in het septembernummer aan bod komen.

Verder gaat ook aandacht naar het spraakmakende herdenkingsproject in Limburg waarbij elke gemeente een betonnen Stahlhelm van 1,8 ton onder handen nam. Brussels minister Pascal Smet vertelt met vuur over de nieuwe voetgangerszone en we kijken ook wat er allemaal beweegt bij onze Waalse buren en collega’s. Kortom, u mag een boeiende editie van uw unieke vakblad verwachten!

Nog geen abonnement? Wie zich vóór dinsdag 15 september inschrijft, krijgt het eerstvolgende nummer nog in de bus!