Projectoproep Publieke Ruimte 2017: deadline 30 september a.s., prijsuitreiking 30 maart

Op 30 maart 2017 wordt de prijs Publieke Ruimte voor de tiende keer uitgereikt. Bij die gelegenheid verschijnt de jubileumeditie van het gekende praktijkboek Publieke Ruimte. Wellicht hebt u de afgelopen vijf jaar meegewerkt aan mooie realisaties die een plaats verdienen in deze speciale uitgave van dit naslagwerk. Infopunt Publieke Ruimte nodigt u van harte uit om een kandidaat dossier in te zenden. En wie weet, is de Prijs Publieke Ruimte 2017 voor u?

Sinds 2008 nodigt Infopunt Publieke Ruimte (toen nog Steunpunt Straten) steden, gemeenten, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige onderscheiding. Het praktijkboek Publieke Ruimte is intussen een collector's item en de Prijs Publieke Ruimte is een begrip in Vlaanderen en Brussel.
Van woonstraat tot tijdelijke ruimte, van stationsomgeving tot stadspark, van bedrijventerrein tot recreatiedomein: alle recente realisaties kunnen meedingen naar de Prijs Publieke Ruimte 2017. De belangrijkste voorwaarden zijn enerzijds de situering in België en anderzijds de projectrealisatie na 1 januari 2012. De projectoproep Publieke Ruimte 2017 wordt afgesloten op 30 september 2016.

Klik hier voor meer informatie


© Bieke Van Hees / LAMA Landscape Architecture