Programma en inschrijvingen Congres Publieke Ruimte

Op 19 mei vindt in Mechelen het derde Congres Publieke Ruimte plaats. Na een verwelkoming door schepen Greet Geypen (stad Mechelen) en Tom Dhollander (Infopunt Publieke Ruimte) staan twee topsprekers garant voor een boeiende voormiddag. Frédéric Saliez (UN Habitat Office for Europe and European Institutions) en Annemieke Molster (Molster Stedenbouw) geven hun visie op de bonus van publieke ruimte. Tijdens de parallelsessies kiezen de congresdeelnemers uit een brede waaier aan thema’s (economisch, ecologisch, maatschappelijk, stedenbouwkundig) en formules (lezingen, workshops, denktanks, praktijksessies). Dagvoorzitter Erika Van Tielen leidt het congresprogramma in goede banen. Als kers op de taart is er de uitreiking van de Prijs Publieke Ruimte. Redenen genoeg om erbij te zijn!

In welk opzicht u ook bij publieke ruimte betrokken bent, het rijkgevulde programma van het Congres Publieke Ruimte bevat voor elk wat wils: gezondheid, handel en horeca, minder hinder, klimaat, biodiversiteit, sociale huisvesting, ruimte voor kinderen, duurzaamheid, … telkens in het licht van het raakvlak met publieke ruimte.
Deskundige sprekers van onder meer Unizo, VMSW, Ruimte Vlaanderen, Vlaamse Milieumaatschappij, Departement LNE, provincie Antwerpen en een groot aantal lokale besturen en studiebureaus staan garant voor een inhoudelijk aanbod van hoog niveau.

Tegelijk kunt u kennis maken met het product- en dienstenaanbod van diverse toonaangevende ondernemingen en organisaties. Op het Forum Publieke Ruimte staan onder meer Febestral, het Agentschap voor Natuur en Bos, ECO-oh, Stad Mechelen, Stradus Infra, Streetlife, Febelcem, Ebema en heel wat anderen.
Alle congresdeelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het unieke praktijkboek Publieke Ruimte 2016.

Lidgemeenten van Infopunt Publieke Ruimte en Partners Publieke Ruimte krijgen een aanzienlijke korting op de deelnameprijs. Voor een aantal parallelsessies is het aantal deelnemers beperkt: wie snel inschrijft heeft de grootste keuze in het congresprogramma.

 Het Congres Publieke Ruimte wordt georganiseerd door Infopunt Publieke Ruimte met de steun van de Vlaamse overheid (Ruimte Vlaanderen, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, Agentschap voor Natuur en Bos, Vlaamse Milieumaatschappij), Febestral vzw en de Stad Mechelen.

Schrijf hier in Programma Korte inhoud presentaties