Grontmij wordt deel van Sweco om samen een nieuwe Europese marktleider te vormen


Brussel, 1 oktober 2015 – Op 1 juni 2015 kondigde Sweco aan Grontmij te willen overnemen. Op 25 september 2015 werd aangekondigd dat het aanvaardingsniveau van het bod met een ruime marge bereikt werd. De integratie van de twee bedrijven kan dus van start gaan als uitgangspunt voor Europa's toonaangevend ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau.

"In één stap zijn we de Europese marktleider geworden. We spelen nu een prominentere rol in het plannen en ontwerpen van de gemeenschappen en steden van de toekomst", verklaart Tomas Carlsson, Voorzitter en CEO van Sweco.
Met de overname heeft Sweco nu ongeveer 14.500 werknemers in 15 Europese landen.
”Sweco en Grontmij vullen elkaar perfect aan. Beide bedrijven staan bekend om hun sterke klantgerichtheid en erkende expertise. Geografisch gezien zijn we op verschillende markten actief. En dit is een cruciaal platform voor continue groeimogelijkheden", verklaart Tomas Carlsson.

Sweco heeft de laatste tien jaar ongeveer 100 overnames afgerond en heeft, gemiddeld genomen, haar verkoopcijfer om de vijf jaar verdubbeld. De overnamestrategie van Sweco stoelt op het objectief de juiste expertise voor elk project te kunnen aanbieden.
“In België betekent dit dat onze klanten blijven werken met lokale experts die een grondig inzicht in hun specifieke activiteiten en behoeften hebben. Het verschil is dat de grootte, stabiliteit en complementaire expertisegebieden van Sweco ons aanbod verder versterken en nieuwe opportuniteiten voor de toekomst creëren”, verklaart Erwin Malcorps, Country Managing Director Grontmij Belgium.
Een na-aanmeldingstermijn zal tot 9 oktober lopen om de resterende aandeelhouders van Grontmij de kans te geven hun aandelen aan te melden. Voor meer informatie over het bod en zijn beperkingen, zie www.swecogroup.com/grontmijoffer.