2016: De bonus van publieke ruimte

Infopunt Publieke Ruimte wenst u een gezond en voorspoedig nieuw jaar. Wij zorgen alvast voor een goedgevuld programma met onder meer het Congres Publieke Ruimte, een nieuw praktijkboek, vier spraakmakende dossiers in het tijdschrift Publieke Ruimte en een inspirerende projectendatabank op onze website.

Congres Publieke Ruimte: 19 mei 2016

Investeringen in publieke ruimten verdienen zichzelf op termijn terug via winst in andere sectoren en beleidsdomeinen zoals gezondheid, milieu, toerisme, lokale economie, werkgelegenheid, waterbeheer, mobiliteit en veel meer. Tijdens het Congres Publieke Ruimte op 19 mei 2016 laten we in congrescentrum Lamot en in het Mechelse stadscentrum het licht schijnen op “De bonus van publieke ruimte”. Noteer alvast de datum voor een veelbelovend topevenement.

Tijdschrift Publieke Ruimte: vier spraakmakende dossiers

Het maartnummer van het tijdschrift Publieke Ruimte staat met het dossier “De bonus van publieke ruimte” helemaal in het teken van het congres. Verder bestaat de jaargang 2016 uit de dossiers “Brussel” (juni), “Veiligheid” (september) en “Burgers en buurten” (december). Ontvangt u het toonaangevende vakblad over openbare ruimte nog niet? Neem dan een abonnement via onze website of wordt Partner Publieke Ruimte of lidgemeente van Infopunt Publieke Ruimte.

Praktijkboek Publieke Ruimte 2016

De beste openbare ruimten van Vlaanderen en Brussel komen aan bod in het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte. Het boek wordt uitgebracht naar aanleiding van het Congres Publieke Ruimte op 19 mei en wordt nadien via diverse kanalen verspreid. Congresdeelnemers, Partners Publieke Ruimte en lidgemeenten zijn alvast zeker van hun exemplaar. Uit alle inzendingen voor het boek zijn vijf projecten genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte 2016. Elke maand onthullen we één genomineerde via de digitale nieuwsbrief,  de website en de twitteraccount @Publieke_Ruimte.

Databank Publieke Ruimte online

Vanaf dit jaar start Infopunt Publieke Ruimte met de uitbouw van een online projectendatabank. In de eerste plaats komen de meest inspirerende, vernieuwende en voorbeeldstellende projecten aan bod uit de reeks praktijkboeken Publieke Ruimte vanaf 2008. Later wordt deze unieke bron van informatie verder aangevuld met andere realisaties uit de openbare ruimte. Met deze databank wil Infopunt Publieke Ruimte niet enkel professionelen maar ook burgers inspireren over de mogelijkheden voor (her)inrichting van hun leefomgeving of buurt.