Oproep: organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg

Met het jaarlijks campagneweekend Dag van de Trage Weg zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Ze benadrukken hun belang voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, vaak ook korter en sneller. Elke tragewegenliefhebber, organisatie of vereniging kan een activiteit organiseren tijdens het weekend van 19-20 oktober. Alle soorten activiteiten op, langs en over trage wegen zijn mogelijk. Doe mee, verken je buurt en draag bij tot een kwaliteitsvolle openbare ruimte! Laat je inspireren op www.dagvandetrageweg.be, organiseer één van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw.

ANB Projectoproep 'Natuur in je buurt': focus op welzijn, gezondheid en toegankelijkheid (deadline 15/9)

Gemeente Kruibeke wint waterdoorlatende bestrating met Operatie Perforatie

Dinsdag 14 mei overhandigden Raf Pillaert, Product Manager Infrastructure van FEBESTRAL en Lien Braem, Account Manager bij STRADUS, hun prijs aan de gemeente Kruibeke. Deze laatste ontvangt 2 x 100m² waterdoorlatende bestratingsmaterialen om gesloten en ondoorlatende verhardingen mee te vervangen.

Parkeren voor pasja's zet publieke ruimte onder druk (opiniestuk De Standaard)

Vandaag, 23 april lanceert de startup Pasha Parking een app waarmee bewoners het openbaar domein voor hun garagepoort ter beschikking kunnen stellen als parkeerplaats. Brussel is eerst aan de beurt, nadien volgen wellicht nog andere steden. Het ei van Columbus om parkeerdruk in stadscentra weg te nemen of een gevaarlijk precedent in de privatisering van de openbare ruimte?

Tijdelijke storing congreswebsite

Door een technische storing bij onze externe serverbeheerder kunnen op de website www.congrespubliekeruimte.info tijdelijk problemen voorkomen. Wij hopen dat dit snel is opgelost en excuseren ons voor het ongemak.