Schrijf in voor de studiedag 'Schoolomgeving 2.0'

Op 2 oktober 2017 organiseert Infopunt Publieke Ruimte in samenwerking met het Octopusplan, de stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant de studiedag ‘Schoolomgeving 2.0’. Kinderen worden vandaag geconfronteerd met een gebrek aan beweging, negatieve omgevingsinvloeden zoals lawaaihinder en luchtvervuiling, gebrek aan ontmoetings- en speelruimte, edm. Een goede inrichting van de schoolomgeving vormt dé plek bij uitstek om oplossingen uit te werken voor deze problemen. Met de Schoolomgeving 2.0 werkte het Octopusteam van de Voetgangersbeweging een strategie uit hoe gemeentebesturen hun schoolomgevingen stapsgewijs kindvriendelijk kunnen maken.

Oproep: Congres Publieke Ruimte- maak het mee!

Het programma van het vijfde Congres Publieke Ruimte is gericht op een maximale interactie tussen de deelnemers: opdrachtgevers en ontwerpers, vakorganisaties en ondernemingen, geëngageerde burgers en beleidsmensen, aannemers en leveranciers en alle andere stakeholders kunnen aangeven wat zij graag aan bod willen zien komen. U kunt een concreet voorstel aanreiken voor een lezing of workshop. Maar ook vragen uit de dagelijkse praktijk waarop u graag een antwoord krijgt, kunnen aan bod komen. Heeft u inzichten die u met het publiek wilt delen? Werkte u mee aan een toekomstgericht project? Of worstelt u met een probleem waar schijnbaar niemand een antwoord op heeft? Laat het ons weten! Op 13 maart komen alle ideeën samen tijdens een congres van topniveau.

Gentse Feesten volgend jaar in maart?

Net voor de start van het bouwverlof nam Infopunt Publieke Ruimte deze week een dag lang de tijd om de koppen bij elkaar te steken met de stad Gent, vijftien ondernemingen en studiebureaus en vijf Vlaamse overheidsadministraties. Deze belangrijke vergadering was het startschot voor de vijfde editie van het Congres Publieke Ruimte volgend jaar in Gent. 2018 is een verkiezingsjaar waardoor het gerenommeerde congres een onmisbare inspiratiedag wordt voor de lokale besturen. Met het ICC als toplocatie, een vernieuwd programma, sprekers met internationale uitstraling en een verruimd Forum Publieke Ruimte met toonaangevende bedrijven wordt 13 maart 2018 ongetwijfeld een Gents feest!

Projectoproep Publieke Ruimte 2018

Sinds 2008 nodigt Infopunt Publieke Ruimte (toen nog Steunpunt Straten) steden, gemeenten, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige onderscheiding. Het praktijkboek Publieke Ruimte is intussen een collector's item en de Prijs Publieke Ruimte is een begrip in Vlaanderen en Brussel.

Nieuw: Databank Publieke Ruimte, de referentie voor recente realisaties in België

De nieuwe Databank Publieke Ruimte bekroont het tienjarig jubileum van het Praktijkboek Publieke Ruimte met een volledig digitaal aanbod van alle projecten die in de boeken werden gepubliceerd. Een uitgebreid overzicht van inspirerende realisaties uit heel België, inclusief alle laureaten en prijswinnaars van de afgelopen tien jaar is hier terug te vinden. De databank blijft in de toekomst aangroeien en is daardoor de referentie bij uitstek voor nieuwe realisaties in de openbare ruimte