Succesvolle zesde editie van het Congres en Forum Publieke Ruimte

Op 12 maart vond in het ICC de zesde editie plaats van het Congres en Forum Publieke Ruimte. Met bijna 700 deelnemers brak het congres het bezoekersrecord van het vorige jaar. Het groeiend aantal deelnemers aan het evenement toont aan dat de belangstelling voor publieke ruimte leeft in Vlaanderen. Infopunt Publieke Ruimte organiseerde lezingen, workshops en excursies, reikte heel wat prijzen uit (Prijs Publieke Ruimte, Publieksprijs, Aquafinprijs en Febestralprijs) en lanceerde het gloednieuwe Praktijkboek Publieke Ruimte. Op het Forum Publieke Ruimte kon u de nieuwste innovaties voor publieke ruimte ontdekken en experts stonden klaar om u te advies te geven over uw specifiek project. Bekijk hier de sfeerbeelden.

Kortrijk wint Prijs Publieke Ruimte 2019 én Publieksprijs Publieke Ruimte

GENT, 12 maart - Elk jaar reikt Infopunt Publieke Ruimte een onderscheiding uit aan de ‘beste’ openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel. De Prijs Publieke Ruimte is een erkenning voor goed opdrachtgeverschap en voor een kwaliteitsvol ontwerp en vakkundige uitvoering van het project. Tijdens het Congres en Forum Publieke Ruimte op 12 maart in Gent mochten burgemeester Van Quickenborne en gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts van De Vlaamse Waterweg de onderscheiding in ontvangst nemen voor de herinrichting van de Oude Leieboorden in Kortrijk. Naast de prijs van de jury ontving het stadsbestuur bovendien ook de Publieksprijs Publieke Ruimte.

Petitie 'Sign for my future'

Door het ontwikkelen van campagnes zoals 'Operatie Perforatie' en door structureel klimaatthema's aan bod te laten komen in onze vormingsmomenten en publicaties, zet Infopunt Publieke Ruimte zich in om mee werk te maken van de toekomst van de planeet en haar bewoners. Alle beetjes helpen, maar er is meer nodig. Daarom steunt Infopunt Publieke Ruimte de petitie 'Sign for my future'. Als alle volgers van onze facebookpagina mee ondertekenen, zetten we samen alweer een stap vooruit!

Tijdelijke storing congreswebsite

Door een technische storing bij onze externe serverbeheerder kunnen op de website www.congrespubliekeruimte.info tijdelijk problemen voorkomen. Wij hopen dat dit snel is opgelost en excuseren ons voor het ongemak.

Vlaamse subsidie voor groene speelplaatsen

De groene speelplaatsen zijn in opmars. Ze zorgen voor een leuke leer- en speelomgeving, én ze vrolijken de directe omgeving rond de school in één klap op. De Vlaamse regering trekt er alvast een grote som geld voor uit.

Mobipunt 4 Fonteinen in Vilvoorde gelanceerd

Mobipunten zijn knooppunten voor verschillende vervoerswijzen op buurtniveau. Een mobipunt bestaat minimaal uit enkele parkeerplaatsen voor autodelen, fietsparking en een nabije halte van openbaar vervoer. Een jaar geleden lanceerden Autodelen.net en Taxistop het concept mobipunten in Vlaanderen. Ook Infopunt Publieke Ruimte stapte mee op de kar aangezien de ruimtelijke integratie en inplanting van deze mobipunten alsook de inrichting ervan, kritische succesfactoren zijn voor het welslagen. Mobipunten en kwaliteitsvolle publieke ruimte gaan hand in hand.

OPINIE - Leegte mag. Waarom de commotie rond het Operaplein voorbarig is.

Half juli werd het vernieuwde Operaplein in Antwerpen opengesteld voor het publiek. Twee weken later tekenden al 6000 mensen een petitie om het plein te vergroenen. Is die opschudding terecht? Het opiniestuk van collega Jan Vilain verscheen op 2 augustus in De Standaard.