Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin lanceren Operatie Perforatie

Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin lanceren Operatie Perforatie

Mechelen wint Prijs Publieke Ruimte 2018

Dinsdag 13 maart werd tijdens het jaarlijkse Congres Publieke Ruimte in het ICC Gent de spraakmakende Prijs Publieke Ruimte uitgereikt. De onderscheiding ging dit jaar naar de Stad Mechelen voor de herinrichting van de centrale as ‘Mechelen Boulevard Leeft!’. De verbinding tussen Vijfhoek en Grote Markt is een echte wandelboulevard met gezellige pleintjes en veel aandacht voor groen, water, spelelementen en fietsvoorzieningen. Mechelen mag prat gaan op de mooiste winkelstraat van het land en de jury noemt de stad een voorbeeld voor andere steden.

Dossiers Tijdschrift Publieke Ruimte 2018

Voor het Tijdschrift Publieke Ruimte wacht alweer een boeiende jaargang. De dossiers voor 2018 werden inmiddels vastgelegd en beloven alweer heel wat nieuwe inzichten te bieden.

Winnaars FEBE Elements Awards

FEBE, de federatie van de Belgische prefabbetonindustrie, organiseert jaarlijks een prijsuitreiking voor de meest opmerkelijke betonprojecten met een glansrol voor elementen uit prefabbeton. De wedstrijd is verdeeld in vijf categorieën: Precast in Infrastructure, Precast in Landscape, Precast in Buildings, Precast in Structure en Outstanding Precast. Een onafhankelijke jury van professionals uit de bouwsector nomineert drie projecten per categorie waaruit telkens één winnaar wordt verkozen. Voor de categorieën Precast in Infrastructure, Precast in Landscape en Outstanding Precast bestond de jury uit Anne Beeldens (voorzitter), Bart Adriaens (Sweco Belgium), Carl Dejonghe (Stad Gent), Jo Van de Sype (Arcadis Belgium) en Jan Vilain (Infopunt Publieke Ruimte). De uitreiking vond plaats in Genk op 28 november 2017 in aanwezigheid van minister Kris Peeters. Lees meer over de winnaars